Readers, please email for inquiries. I rarely respond through comments. Thank you: nadhirah_sainuri@yahoo.co.uk

Sunday, December 27, 2009

D.13 FamiLy Day


Date: 26th Dec 2009
Venue: Tg. Aru Beach
Time: 7.30am-5.00pm

Hari keluarga ni melibatkan ahli keluarga yang sangat besar. Kami dapat jadi kumpulan kuning. Ada 6 kumpulan semuanya. Masing-masing dengan warna pasukan yang dah ditetapkan dalam mesyuarat. Antara aktiviti yang dijalankan termasuklah; bola sepak pantai kategori lelaki, wanita & kanak-kanak, pertandingan makan epal gantung, bawa bola pingpong dalam sudu, rebut gula-gula untuk budak berusia bawah 5 tahun, mewarna, tarik tali, cabutan bertuah & sepak takraw.

Aunty Ju baru nak pose
Untuk Aida: Lihat perutku, ramping kan? hehehe


Dari kiri: Kak Wati (Sulung), Datuk 13 & Datin Maimun
Setiap baju ada nama masing-masing


Inilah pasukan kuning (ada ramai lagi yang tak dapat datang)
Belum lagi 5 pasukan lain
Dapat bayangkan betapa besarnya keluarga ni?

Saya, suami & abah mertua tak stay sampai tamat acara kerana terpaksa attend kahwin di Kota Belud. Part paling best, kami tak tukar pakaian! Memang jadi main attraction kat majlis kahwin haritu.
blogger-emoticon.blogspot.com

Friday, December 18, 2009

BetuL ke ni?

Dah patut rasa tendangan ke?

Wednesday, November 11, 2009

Pernah Memberi Hutang & Penghutang Lambat Bayar?


blogger-emoticon.blogspot.com
Mesti korang jadi mcmni kan?
Tengah pokai tapi maLu nak minta duit sendiri

Sesungguhnya ALLah Lebih mengetahui akan sifat makhLuk ciptaannya iaitu manusia akan Liat membayar hutang. (Owh PTPTNku...) Maka teLah disebutkan daLam Surah AL-Baqarah ayat 282 yang berbunyi:

“Wahai orang-orang yang beriman! Apabila kamu menjalankan sesuatu urusan dengan hutang piutang yang diberi tempoh hingga ke suatu masa yang tertentu, maka hendaklah kamu menulis (hutang dan masa bayarannya) itu. Dan hendaklah seorang penulis di antara kamu menulisnya dengan adil (benar). Dan janganlah seseorang penulis enggan menulis sebagaimana Allah telah mengajarkannya. Oleh itu, hendaklah ia menulis dan hendaklah orang yang berhutang itu merencanakan (isi surat hutang itu dengan jelas). Dan hendaklah ia bertaqwa kepada Allah Tuhannya, dan janganlah ia mengurangkan sesuatu pun dari hutang itu. Kemudian jika orang yang berhutang itu bodoh atau lemah atau ia sendiri tidak dapat hendak merencanakan (isi surat itu), maka hendaklah direncanakan oleh walinya dengan adil (benar) dan hendaklah kamu mengadakan dua orang saksi lelaki dari kalangan kamu. Kemudian kalau tidak ada saksi dua orang lelaki, maka bolehlah, seorang lelaki dan dua orang perempuan dari orang-orang yang kamu setujui menjadi saksi, supaya jika yang seorang lupa dari saksi-saksi perempuan yang berdua itu maka dapat diingatkan oleh yang seorang lagi. Dan janganlah saksi-saksi itu enggan apabila mereka dipanggil menjadi saksi. Dan janganlah kamu jemu menulis perkara hutang yang bertempoh masanya itu, sama ada kecil atau besar jumlahnya. Yang demikian itu, lebih adil di sisi Allah dan lebih membetulkan (menguatkan) keterangan saksi, dan juga lebih hampir kepada tidak menimbulkan keraguan kamu. Kecuali perkara itu mengenai perniagaan tunai yang kamu edarkan sesama sendiri, maka tiadalah salah jika kamu tidak menulisnya. Dan adakanlah saksi apabila kamu berjualbeli. Dan janganlah mana-mana jurutulis dan saksi itu disusahkan. Dan kalau kamu melakukan (apa yang dilarang itu), maka sesungguhnya yang demikian adalah perbuatan fasik (derhaka) yang ada pada kamu. Oleh itu hendaklah kamu bertaqwa kepada Allah dan (ingatlah), Allah (dengan keterangan ini) mengajar kamu dan Allah sentiasa Mengetahui akan tiap-tiap sesuatu."


Mari saya ringkaskan.
Ada beberapa perkara yang perLu diketahui sebeLum kita memberi hutang.

* Mesti ada perjanjian bertuLis yang jeLas antara penghutang dan pemiutang
* Wajib membuat perjanjian bertuLis waLaupun daLam jumLah yang keciL
* Mesti ada 2 orang saksi LeLaki bagi kedua-dua penghutang & pemiutang. KaLau takda dua orang, seorang LeLaki & 2 orang perempuan

Tak kiraLah sesama kawan rapat, saudara mara apatah Lagi orang Luar. Bukan sebab kita tak percayakan dia TETAPI ALLah yang suruh! BiLa ALLah suruh, maka ia dah jadi perkara wajib. BiLa perkara wajib tak kita Laksanakan, kita akan jadi orang yang fasik. SiLap-siLap masuk neraka! Nak ke?

Ni contoh surat perjanjian sebuah syarikat. BoLehLah korang ubahsuai sikit:


Saturday, November 7, 2009

Andai Saja...

Andai saja kau masih sendiri
Ku akan jadi bagian hidupmu
Karena aku pun kini sendiri...
Sendiri...

Yang sesungguhnya kau telah berdua
Bahagia dengan dirinya
Aku hanya bisa bersedih...
Bersedih...

Andai saja aku jadi milikmu
Andai saja kau pun mencintaiku
Ku kan akhiri kesendirianku ini

Andai saja kamu putus dengannya
Andai saja kau akhiri dengannya
Ku kan gantikan dirinya untukmu
Jadi kekasihmu...

Andai saja aku masih sendiri
Andai saja kau pun mencintaiku
Ku kan gantikan dirinya untukmu
Jadi kekasihmu...

Korang downLoad Lagu ni kat SINI dari Anima. Best sangat aLunan muzik dia.
I tak tujukan Lagu ni tuk sesapa pun. My husband & I Love to Listen to it.

Wednesday, November 4, 2009

EarLy Pregnancy

NormaLLy these are what future-mothers go through during earLy pregnancy:

1) Nausea - muaL
2) Vomiting - muntah
3) Micturition - kencing
4) Constipation - sembeLit
5) Taste - Rasa
6) Skin Changes - Perubahan kuLit
7) Breast Changes - Perubahan payudara

Nausea ni memang biasa tapi tak semua nausea akan membawa kepada vomit dan biasanya ia akan berhenti pada minggu ke-14. GeneraLLy speaking, a Lot of nausea means a better and more secure pregnancy but this does not mean that a woman who does not suffer nausea does not have a good or a stable pregnancy. Sekiranya anda mengaLami excessesive vomiting, tak perLu risau kerana ianya tidak akan membahayakan fetus mahupun uterus. Ia boLeh dikawaL dengan pengambiLan makanan yang seimbang & berkhasiat.

Majority of women pass urine between two & six times each day and do not have to get up to empty their bLadder at night. It is not unusuaL for a pregnant woman to have to pass urine every two hours during the day and for her to get up at Least twice during the night. SeLagi ianya tidak menyakitkan, ia bukan sesuatu yang abnormaL. Ia akan muLa berkurangan sewaktu kehamiLan mencecah buLan ke-4 tetapi akan aktif kembaLi di akhir kehamiLan Lebih-Lebih Lagi ketika kepaLa baby sudah berada di peLvis. SembeLit jarang berLaku. Ia terjadi apabiLa hormon progesterone muLa berkurang & otot-otot usus kurang bergerak. Sekiranya berLaku, rawati dengan segera kerana ia mungkin berterusan sehingga baby Lahir.

Sebahagian wanita akan muLa mengaLami perubahan rasa pada muLut. They tend to 'Let go' certain things. BoLeh jadi, benda yang paLing mereka suka akan menjadi benda yang paLing mereka benci. Pregnant woman often has a different aprreciation for different smeLLs & perfumes and usuaLLy an intense disLike of the smeLLs of cooking fat.

Skin changes jarang berLaku & jika berLaku pun, tidak berapa ketara. Dry skins tend to become drier quite earLy in pregnancy. Some women deveLop spots on the face, especiaLLy around the mouth. These spots may dissappear quite quickLy & and the compLexion return to normaL. On rare occassion, the may persist for several weeks or even months.

For pregnant women, their breasts wiLL feeL fuLL, sLightLy tender and more sensitive than usuaL, especiaLLy in the region of the areoLa (pink area around the nippLe) and the nippLe. There may aLso be a sensation of tingLing. The breast enLarge quite sLowLy but definiteLy. There is aLso an increase in the superficiaL veins over the breasts, and about the same time tiny noduLes appear on the areoLa. Six or tweLve of these smaLL raised bumps wiLL be fund on each breast The nippLe aLso enLarges and becomes more prominent.

So, future mothers, ada experience benda-benda tu semua? KaLau ada, tak perLu risau, tu semuanya normaL. Semua tanda-tanda dari 1-7 tu saya aLami tapi bahagian vomit tu baru 3 kaLi. KaLau korang masih ingat, makanan apa yang saya paLing suka makan? Makanan paLing sedap daLam dunia iaLahhhh .......................................... Nasi!! Tapi sekarangni, nasi dah tak boLeh masuk perut saya banyak-banyak. Berapa sudu je masuk pastu dah muLa rasa muaL. That's the thing I have to Let go. Daging pun tak LaLu nak makan. So, what's new on the List? Western food! hohoohoo~
blogger-emoticon.blogspot.com

I'm Back!

Banyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak sangat nak tuLis tapi Line internet bermasaLah seLama seminggu so tak dapat update. Bukan takut dengan komen guest atau anynomous yang semakin hari semakin menekan tu.
Terasa macam artis.
blogger-emoticon.blogspot.com

I miss Abu Ubaidah, NuruL Iffah & Ahmad Farid.
Lama tak jumpa.

Wednesday, October 21, 2009

IkLan~ ikLan~

ActuaLLy dah Lama nak tuLis pasaLni. Tapi ntah kenapa tak tuLis. Aida terLebih dahuLu dah tuLis pasaL isu ni kat SINI.

Perasan tak ikLan terbaru Air Asia? Seorang budak LeLaki meLaporkan keseronokan dia traveLLing with Air Asia kepada ayah dia. DaLam semua Laporan dia, meLabeLkan pramugari Air Asia sebagai 'HOT' sangat menjengkeLkan! Tak cukup dengan tu, siap ambiL gambar punggung pramugari Lagi. Apa semua ni? Kenapa perLu ditekankan soaL 'HOT'? KaLaupun pramugari mereka memang 'HOT', so what?! Penumpang boLeh sentuh ka? Owh Lupa... dorang boLeh ambiL gambar punggung pramugari which for me sangat menghina wanita.

WaLaupun ikLan tu sekarang dah kena 'cut' scene terbabit, tapi rakaman kamera tetap jugak focus to da butt. Bak kata ipar saya, ikLan Lucah! Dan disebabkan ikLan tu dah ditayang berpuLuh atau beratus kaLi, cutting da scene don't give any impact anymore. Dan Lagi, sedar atau tak, budak tu tengok breast pramugari. Though it's da cameraman's doing.

Bagi yang taktau kewujudan ikLan tu, boLeh tengok SINIIIIIIIIIIIIII

What shouLd we do? Ban Air Asia?!

Sunday, October 18, 2009

Happy Birthday Fairuz As Saadah!


blogger-emoticon.blogspot.com
Fairuz As Saadah Hj. SuLaiman
17 Oktober 1986
(ketinggaLan zaman sikit)

Reena & I successfuLLy made her surprised of sumting we didn't pLan earLier.
Menjerit jugak dia masa buka hadiah. hehe
Then, we ceLebrate it at Jaws Seafood Restaurant, 1 Borneo.

Thanks Mat. Next time spend Lagi (^_^)


Saya doakan:
1) Kau berjaya sLimkan badan: tak sabar mau tunggu saat tu
2) Dapat ketemu prince kau yang sesat daLam hutan beronak duri
3) Ditetapkan kerja & naik pangkat
4) Dapat kebahagiaan daLam perjaLanan hidup kau

~I LOVE U~
.:we Love u:.

Tuesday, October 13, 2009

ALhamduLiLLah~

13 October 2009
We went to Dr. Mustafa cLinic, Likas for me having fever & fLu.
Guess what we found out?

Teruja sangat!!~
blogger-emoticon.blogspot.com

3 jam Lepas sampai rumah, sis in Law bagi buku ni:
Pengisian kat daLam tu sangatLah cute!
Sangat bagus untuk beginner.


Pastu saya dapat Lots & Lots of SMSes & MMS ni
My best miracLe pun teruja (siLa kLik untuk baca)


Someone is over excited (^_^)
Semoga dipermudahkan. Ameeennn~

Saturday, October 10, 2009

MajLis Konvokesyen UMS Ke-11


blogger-emoticon.blogspot.com
ALfun Mabruk!!
AidaLina MahiLi & Fairuz As Saadah Hj. SuLaiman

Aida sesi pagi. Matahari terik menggigit
Master in Human CapitaL Management


Fairuz sesi petang
BacheLors Degree in System & Network Management

Tahniah2!!~
Banyak cabaran sepanjang perjaLanan pengajian korang.
Ada yang saya tau, ada yg saya taktau.
Yang penting, korang dah berjaya LaLui semuanya!

Wednesday, October 7, 2009

Indonesia VS MaLaysia

blogger-emoticon.blogspot.com
Lebih kurang macamniLah situasinya
Indonesia menyimpan dendam, MaLaysia masih tersenyum gembira

Pagi tadi (8 Oktober 2009) sekitar jam 2.15am, handphone saya menerima SMS daripada Ahmad Farid Sainuri. Bunyinya: "Dengar2 Indon nak serang Msia esok. Sabah apa cerita?" Disebabkan saya dah tidur, suami yang repLy.

Hmmm.. Apa cerita ni?

Selepas insiden lagu Rasa Sayang, Manohara dan Siti Hajar, timbuL puLa isu Tarian Pendet. Satu tarian popular di daerah BaLi yang teLah digunakan oLeh syarikat ikLan MaLaysia untuk menggambarkan saLah satu budaya MaLaysia. Isu ini tidakLah besar mana & boLeh diseLesaikan dengan mudah tanpa meLibatkan sebarang tunjuk perasaan. Terus terang, tidak pernah sekaLipun saya tahu tentang kewujudan Tarian Pendet sehinggaLah isu ini diperbesarkan oLeh Indonesia. Bagaimana mungkin Tarian ini datangnya dari MaLaysia sedang rakyat MaLaysia tidak tahu menahu akan kewujudannya? Ia keLihatan seoLah-oLah ada orang yang suka meLihat perbaLahan di antara dua negara serumpun ini.

Macam-macam khabar angin dah muLa tersebar semaLam dan hari ini. Kononnya satu kumpuLan dari Indonesia yang menggeLarkan diri mereka 'Benteng Demokrasi Rakyat' (Bendera) akan muLa menyerang MaLaysia menggunakan buLuh runcing bermuLa hari ini. Rakyat Indon di MaLaysia juga akan turut merusuh sementara menanti 1,500 sahabat-sahabat dari Indon tiba meLaLui jaLan udara, darat & Laut (Ini memang cari nahas). KumpuLan yang sama sebeLum ini meLakukan sekatan jaLan raya di Menteng, Jakarta bagi mencari rakyat MaLaysia daLam kempen ‘Sapu MaLaysia’.

WaLaubagaimanapun, poLis menasihatkan agar jangan panik & jangan membuat sebarang andaian negatif kerana Bendera hanya dianggotai oLeh sekumpuLan keciL rakyat yang bukan tentera. Berkemungkinan besar, mereka diupah oLeh pihak tertentu yang ingin meLihat konfLik Indo-Msia berLanjutan.

MaLaysia tetap tidak menghentikan bantuan ke Padang waLaupun pesawat C-130 Tentera Udara Diraja MaLaysia (TUDM) yang menghantar bantuan bencana gempa bumi dibaLing batu seLama beberapa hari sehingga keLmarin. Demikian juga Pasukan Mencari dan Menyelamat Malaysia (SMART) dan sukareLawan Lain dari MaLaysia yang masih bertungkus Lumus mencari mangsa yang tertimbus bagi meringankan beban rakyat Indonesia.

p/s: Beberapa tahun Lepas, saya masih ingat ada juga ura-ura Indo ingin menyerang Msia namun tidak mahu menyakiti Siti NurhaLiza (wth?!) sehinggakan Laut di Tawau penuh dengan kapaL-kapaL dari Indonesia. Agak getir tetapi tidak berLaku sebarang serangan.

Sunday, October 4, 2009

Rebranding :: Penjenamaan SemuLa


blogger-emoticon.blogspot.com
Bosan dengan tajuk?
Bangun! Bangun! Bangun!

Sekarangni seLuruh dunia sedang bercakap tentang rebranding their products.
Kan TV3 pun ada buat perbincangan dengan Media Prima tentang penjenamaan semuLa ni.
(waLaupun dah berLaku 3 buLan Lepas)

Maka, ABIM pun tidak terLepas dari fenomena ini.
Masih ada yang beLum mengenaLi apa itu ABIM.
Lebih-Lebih Lagi orang yang tak biasa/ tak gemar/ tak berminat nak mengikuti program-program bercorak keagamaan.

BaikLah, bagaimana TV3 memperkenaLkan dirinya kepada orang yang tak biasa/ tak gemar/ tak berminat/ tidak mempunyai siaran TV3 di rumah untuk menonton channeL TV3?
1) MengikLankan rancangan di rantaian Media Prima termasukLah NTV7, TV8 & TV9.
2) PaLing berkesan: JOM Heboh!
3) Masuk kepada masyarakat: Bersamamu

Pada 4/10/2009, ABIM Sabah teLah mengadakan Program Ukhuwwah bersama ABIM Pusat yang datang menziarah. DaLam banyak-banyak topik, sistem kewangan baru & penjenamaan semuLa menarik minat saya. [IkLan: saya bawa 5Kg Potato SaLad & habis! owh~]
Ketepikan sistem kewangan baru. Mari kita rujuk senarai semak yang teLah TV3 buat.

Pertama, ia mengikLan sesama rantaian. Di bawah tampuk En. Muddin Beting, mantan YDP ABIM Sabah, ABIM Sabah teLah banyak mengadakan program-program besar yang meLibatkan agensi-agensi kerajaan, swasta, sekoLah, pusat pengajian tinggi & orang awam dengan meLibatkan kerjasama daripada JAKIM, JHEIANS, LPPKN & Lain-Lain. Let me stressed this: SANGAT BANYAK! Namun, masih ramai yang beLum mengenaLi ABIM. Mengapa? Kerana kami tidak memperkenaLkan ABIM kepada hadirin, sebaLiknya memfokus kepada program yang dianjurkan.

Kedua: JOM Heboh. Ini Lebih kurang Forum Perdana. RAMAI ORANG & MENARIK. Sama juga seperti di atas: ABIM tidak dipromote. Ini perLu diubah muLai sekarang!

Ketiga: Masuk kepada masyarakat. Ini sangat banyak. Ziarah HospitaL setiap minggu, ziarah anak yatim, Program Ihya Ramadhan BeLia Bertaqwa, Program Jejak Menara, foLLow-up saudara baru setiap buLan & macam-macam Lagi. Untuk program yang mendekati masyarakat, ABIM memang diperkenaLkan cuma tidak ramai yang boLeh didekati daLam satu-satu masa. Kami memerLukan Lebih ramai sukareLawan/ voLunteers untuk menjayakan sesuatu rancangan.

Sesiapa yang berminat untuk menjadi sukareLawan, tidak perLu risau. WaLaupun anda bukan ahLi ABIM, anda boLeh menyumbang seLaku musLims. KejarLah pahaLa seLagi mampu. SiLa hubungi:

Tel: 088 212080
Faks: 088 232237 / 212080
abimsabah@yahoo.com.my
http://abimsabah.blogspot.com

Friday, October 2, 2009

Minyak Wangi Bau Tahi?

Hadith Nabi:
Bersahabat dengan orang yang soLeh dan dengan orang yang jahat, persis berkawan dengan penjuaL minyak wangi & tukang besi (yang menghembus bara api). Pengedar minyak wangi, samada ia memberi anda sebahagian atau anda membeLi minyak wangi daripadanya, sekurang-kurangnya anda akan mendapat juga wanginya. ManakaLa tukang besi puLa, samada ia menyebabkan baju anda terbakar atau anda mendapat bau yang hapak."
(Riwayat Abu Daud)

Maka, I nak tanya:
Dengan siapa anda bersahabat?
Siapa yang akan anda cari biLa diLanda musibah?
Siapakah yang sering anda dampingi?
Apakah akhLak sahabat anda?
KeLompok manakah yang anda ikuti?

KaLau sahabat-sahabat anda tergoLong orang yang menjaga agamanya, InsyaALLah kaLaupun amaLan anda tidak sempurna, anda seLangkah mendekati-Nya & semakin berubah ke arah itu. KaLau sahabat-sahabat anda tergoLong orang yang kaki cLubbing, InsyaALLah kaLaupun anda tidak mengikut mereka ke keLab maLam, anda mungkin sudah terpengaruh dari segi pemakaian dan tutur kata serta akhLak mereka daLam SEDAR ATAUPUN TIDAK.

Kenapa I kata macamtu?
Adakah kaki cLubbing nak berkawan dengan orang yang asyik sebut ALhamduLiLLah, astaghfiruLLah, ALLahuakbar? kaLau takpun, adakah anda sendiri boLeh menyesuaikan diri dengan mereka jika anda memakai pakaian yang menutup aurat? Mungkin anda tidak sedar. Tapi cuba fikirkan kembaLi. Siapa sahabat anda?

Satu soaLan saya:
Sekiranya RasuLuLLah S.A.W. datang ke rumah anda untuk bertemu dengan anda, adakah anda bersedia dengan iLmu & penerampiLan anda?

Dapatkan sahabat yang boLeh mewangikan baju anda!

blogger-emoticon.blogspot.com

Saturday, September 26, 2009

Suasana Desa :: Suamiku PeLadang Berjaya

MemperkenaLkan suamiku.
BeLiau adaLah seorang peLadang yang berjaya.
Buktinya, hasiL daripada titik peLuh bekerja setiap hari, beLiau berjaya membeLi sebuah kereta & membina sebuah rumah di daLam hutan yang dikerjakannya.

Ini adaLah hiburan buat suamiku dikaLa beristirahat
BekaLan eLektrik tidak sampai ke kawasan ini


IniLah mesin yang banyak berbakti kepada beLiau
Mesin meLenyekkan getah


Tidak sia-sia...
Akhirnya berjaya memiLiki sebuah van import
WaLaupun rupanya agak usang, namun suamiku berpuas hati
Ia mengingatkanku kepada kereta FLinstone
Bergerak menggunakan kaki


JemputLah bertandang ke rumah kami
Bawa bantuan sekaLi
Kg. Semberono, JaLan Tipu, Lorong Merapu, KK.



blogger-emoticon.blogspot.com
p/s: gurau2 di hari raya memeriahkan suasana. hihi

Trip to Kudat

25-26 September 2009

Kami berkonvoi 2 kereta ke Kudat & bermaLam di Rest House. Rate untuk singLe & doubLe bedroom RM60 untuk kakitangan kerajaan & RM70-200 untuk orang awam.

Tempat yang teLah diLawati:
Tip of Borneo
Kg. Gombizau: tempat pembuatan madu
Ostrich Farm di Kota BeLud

Habis kotor kereta. Hujan~ Lumpur~ Lopak~


Ketibaan kami ke Tip of Borneo disambut dengan hujan yang sangat Lebat
Thus, hanya dapat ambiL gambar dari daLam kereta


Ini adaLah hasiL daripada pemprosesan madu Lebah
Packaging dia sama dengan kat kedai tapi LabeL Lain
Madu ni tak dicampur guLa & tak dimasak
Sebab tu cair, kurang manis & tidak hitam


Ini adaLah saLah satu kotak tempat Lebah bekerja


MuLa-muLa, asap akan disembur
Ini untuk memabukkan Lebah-Lebah agar tidak menyengat
Tapi asap ni tak berkesan untuk Ratu mereka


SaLah satu sLot madu dikeLuarkan
SekaLi Lagi asap akan disembur untuk meLaLikan Lebah


Hish!
Berani betoL dorang pegang sLot madu yang masih ada Lebah


Mak & abah makan madu originaL sekaLi dengan LiLinnya
Tapi make sure korang tak teLah LiLin tu


Gambar kat bawah ni puLak, time kami sampai di Ladang Ostrich. Masuk ke simpang JaLan Rampayan Laut. Bayaran masuk untuk kanak-kanak, RM3 & dewasa RM5. Besaaaaaaaaaar Ladang ni. Laut di sepanjang jaLan ke Ladang ni sangat cantik! PukuLan ombak & angin sangat tempting! ergh~

Macam honeymoon di Aussie. haha


Cantik kan??!!!!
kaLau korang datang sini tengok sendiri, rasa macam taknak baLik
Putih bersih!