Readers, please email for inquiries. I rarely respond through comments. Thank you: nadhirah_sainuri@yahoo.co.uk

Friday, May 29, 2009

Syurga Cinta


PETIKAN FILEM:

Atuk Syuhada

Cinta kepada manusia terbahagi kepada 3:
1) Cinta dari Syaitan. LeLaki & wanita bertemu, bermuLa dengan berpegangan tangan, berzina, perempuan mengandung LaLu mereka bernikah.
2) Cinta dari Jin. LeLaki & wanita bertemu, perempuan tak suka LeLaki tadi. LeLaki bomohkan perempuan LaLu mereka bernikah.
3) Cinta dari ALLah. LeLaki & wanita bertemu, dari pandangan mata, terus menusuk ke hati. LeLaki meLamar perempuan LaLu mereka bernikah. ItuLah yang dinamakan syurga cinta.

Mummy & Daddy Am

Mummy: U.. U..
Daddy: Ada apa? Ada jembaLang ke kat rumah kita ni? TepiLa sikit. I tengah tengok tv ni.
Mummy: BukanLah! I.. ternampak anak kita sembahyang.
Daddy: Am dengan IkmaL sembahyang?
Mummy: ye!
Daddy: So?
Mummy: I tak sedap hatiLa..
Daddy: Apa yang u nak risau? Kita banyak buat ibadah. Kita sedekah kat rumah anak-anak yatim, mangsa-mangsa bencana aLam pun kita bantu. Tu, bosnia tu. Kita toLong jugak. Semua tu ibadahLa tu. U tak payahLah risau. Kita tak sembahyang tapi kita buat banyak ibadah. CONFIRM MASUK SYURGA!


Komen saya pasaL fiLem ni:

1) Lakonan Syuhada agak kaku sebab perkataan yang dia tuturkan keLuar sebutir-sebutir.
2) Pasangan yang bercinta MESTI tengok untuk fahami maksud cinta kepada manusia.
3) Macamana seorang David Teo boLeh terfikir untuk buat kisah macamni? Dia beLum IsLam tapi buat cerita berunsur IsLamic. Very high moraLity. Yang IsLam ni puLak buat cerita pegang sana sini. PeLuk, cium, hati remuk redam macam nak hancur dunia.
4) SiLa rujuk post saya yang bertajuk SoLat :: Pray untuk menepis fakta Daddy tentang soLat & ibadah.



Written by: Misses Naza

3 comments:

Aida The Pink Goddess said...

oh akak nonton....


org tanya david teo napa pilih eliza jadi pelakon, then diajawab "saya nak cari org yg bukan hanya bertudung dalam filem" wowowow, bestnya dia.hehe

flower-love said...

best ek k nadh?

Mr & Mrs Naza said...

To aida: yeap. "saya nak cari org yg bukan hanya bertudung dalam filem tapi off set pun dia bertudung." punya bagus spesis David Teo ni.

To flower-love: BEST untuk akak. tak pasti untuk orang Lain. akak macam tengok diri sendiri daLam fiLem tu. ngee~