Readers, please email for inquiries. I rarely respond through comments. Thank you: nadhirah_sainuri@yahoo.co.uk

Tuesday, June 23, 2009

CaLifornian GriLL & FCUK


23 Jun 2009
BermuLa Jam 7.00 pm


KISAH 1
CALIFORNIAN GRILL

AL-Kisah tersebutLah kisah. Abah berhajat untuk membeLanja Cik NuruL Iffah merangkap anak kandung beLiau sempena harijadi anaknya yang sudah terLepas pada 24 Februari 2009 yang LaLu akibat ketidakizinan jarak yang terLaLu jauh iaitu di Mesir. Abah memiLih tempat yang Cik NuruL Iffah beLum pernah masuk iaitu CaLifornian GriLL yang terLetak di One Borneo (Largest Shopping MaLL in East MaLaysia).


Menu mereka
KaLau nak tengok harga sebenar, siLa kLik imej di atas.
Owh, kat pintu masuk dia ada tanda HALAL sebesar aLam. So, anda janganLah ragu.

Sementara menunggu order siap, mereka membudayakan iLmu. Mengikut prinsip yang teLah ABIM gariskan atau Lebih tepat, IsLam anjurkan. Tapi... mak macam berLakon je? ehehe

Bos restoran voLunteer untuk ambiLkan gambar kami sefamiLi
SiLa perhatikan decoration mereka. Very cosy.

Fish & Chips RM21.90 excLuded tax
ActuaLLy dispLay food Lebih menarik. Tapi, akibat Lapar, kami dah termakan dahuLu baru ambiL gambar. Buktinya, jari jemari Cik NuruL Iffah tu.

Chicken Chop RM23.90 excLuded tax

Pizza (Hawaian) RM32.80

So, apa pendapat anda? BerbaLoi? Lu FikirLa sendiri! ALaaaa.. bendani makan setahun dua kaLiLa. Sekadar nak tukar-tukar seLera. Nak cuba itu ini begitu begini. Nak try orang kat CaLifornia makan cmana, datangLa kat sini. Komen? Makanan takdeLa gempaq tapi boLeh tahan. Servis dia baik. Ramah. CubaLa.



KISAH 2
CHAIN CITY, 1 BORNEO

Lepas kenyang, eh saLah. Lepas sebeLum-kenyang (RasuLuLLah kata kena berenti makan sebeLum kenyang), kami merayau-rayau daLam 1 Borneo. Tiba-tiba abah berhenti masuk daLam kedai jam bernama City Chain. MuLa-muLa cari jam untuk abah, dengan tidak semena-menanya, kami bertiga pun turut membeLi sama (tumpang sekaki setangan seLeher). eh? Hehehe..

Cik Siti Optimus Prime jadi tukang gambar. Nama sebenar beLiau iaLah Siti Perima. Hari-hari kami panggiL dia Siti Prime. So, aLang-aLang nak bagi gLamour, ambikLa nama Siti Optimus Prime.

My new watch. French Connection atau nama samaran beLiau FCUK. Owh, siLa sebut betuL-betuL. Susunan huruf harap dibetuLkan seperti mana yang tertera di atas. Sekian harap makLum.


p/s: ada jugak akhirnya casuaL watch.


Written by: Mrs. Naza

3 comments:

azyy said...

owhh.. part membeli-belah bersama2 ni mmg best~ hehehe

Mr & Mrs Naza said...

Lebih2 Lagi kaLau kita tak kuar duit. hehe

azyy said...

that's what i mean.. ;)