Readers, please email for inquiries. I rarely respond through comments. Thank you: nadhirah_sainuri@yahoo.co.uk

Monday, June 1, 2009

SE :: Nasi Ayam AntaraBangsa

1st June 2009

Do you stiLL remember this picture?
bagi mereka yang pernah mengikuti bLog di x-friendster saya duLu-duLu, gituLa rupa Toyota SE atau nama scientificnya Livin (ntah cmana nak eja). Kereta yang saya geLar antik pada zaman dahuLu kaLa. Tapi sekarang, dia dah kena touch up. Lebih mahaL daripada MAC. ceh~ Dan iniLah hasiLnya. Agak menawan:

biLa dah keLuar workshop, sebagai seorang LeLaki yang memiLiki bini kedua, dia pasti akan pastikan bini kedua jugak mendapat Layanan setimpaL seumpama bini pertama. ayyaarkk...~ maka, dia pun memuLakan operasi men"touch-up" Lagi bini kedua untuk nampak Lebih jeLita berbanding bini pertama. (tapi aku tetap Lawa.) ahaha

seLaku bini pertama, aku jadi maLas untuk meLayan bini kedua. Lebih baik aku meLayan anak-anak buah yang comeL & adorabLe ni. Let's camwhoring!!!! Hisyam jadi jurukamera kurang profesionaL sementara aku, yana & nur (maid hisyam & yana) menjadi modeLnya:

aku dah suruh Yana senyum tapi...

Yana meLakukan tarian enggeporengge

nur tekanan

kan aku dah kata. kurang profesionaL. resembLe what? kiko or cipin?

seLepas siap kerja-kerja membaiki bini kedua, kami memecut ke arah Restoran Nasi Ayam AntaraBangsa di SuLaman kerana kanser gastrik teLah muLai menyerang usus keciL. eh? Restoran ni miLik famiLy bakaL adik iparku yang bernama Benazir merangkap penuLis bLog chaptereighteen merangkap gepren adik bongsuku yang bernama Ahmad Farid merangkap penuLis bLog ikanstim.

siLa perhatikan adik Ben10 bernama Nazrin berjaLan penuh gaya

disebabkan kami berdua agak pemaLu, maka gambar menjadi geLap. ceh. first time jumpa Benazir a.k.a Ben10 a.k.a penuLis bLog chaptereighteen. dia memang sekiut kue pau

Kami order nescafe ping 1, miLo ais 1, nasi ayam (goreng) 2. Semuanya berharga RM10.80. BerbaLoi kan? Dan rasanya sungguh sedap! Tak rugi kami menyesatkan diri berkaLi-kaLi untuk tiba di tempat ini. hihi. Tapi kejadian yang aneh berLaku tadi. Aku bayar kepada waiter tu RM50.90 (sebab aku hanya ada 50sen sekeping & 20sen 2keping.) Sepatutnya dia kembaLikan RM40.10 tapi.... Takpe Ben10, kami dah haLaLkan. Apa2pun, nasi ayam tu sedap!

LaLu, Ben10 menuLis:
Macam-mana-maw-pigi-sini:
""Kalau dari One Borneo, jalan lurus ja don't belok-belok. Bila ada kamu nampak University Plaza di kanan, straight ja don't belok-belok. Bila nampak papan tanda Pasaraya Lintas, bolehlah belok kiri suda. Kiri! Pastu adalah kamu nampak kedai-kedai yang dikenali sebagai Sulaman Sentral.""

Written by: Mrs. Naza

4 comments:

benazirjb said...

ehhhh,, sory salah bagi balik baki. hehe. sory2!

xpa, len kali saya blanja.

trimas kerana susah payah dtg dan memakan nasi ayam antarabangsa! walaupun sesat~ =D

hee. begegar tadi time jmpa kak nadh..

Mr & Mrs Naza said...

ahahaah akak pun begegar jumpa Ben. sampai sekarang masih tertanya2 kepada diri sendiri. kenapa akak merefer Ben dengan ganti nama "kau". aduh~ terasa kurang sopan. nampak sangat nervous. muahahaha

Aida The Pink Goddess said...

wohhhh...sudah jumpa kamurg, isk,2 nanti saya memecut ke NA ant. jugak! hehe

Mr & Mrs Naza said...

siLa2.
Ben patut bagi akak makan free sbb promote NA Ant. hihi