Readers, please email for inquiries. I rarely respond through comments. Thank you: nadhirah_sainuri@yahoo.co.uk

Sunday, August 30, 2009

My Mom's SmiLe

Sejak berkahwin ni, ada satu benda yang paLing saya rindu.
Senyuman mak.

Sejak Lahir, saya tak pernah berpisah dari mak. Hari-hari saya akan tengok muka mak & hari-hari mak akan senyum biLa tengok saya. DuLu masa pertama kaLi kena suruh duduk asrama (MatrikuLasi), saya demam seminggu. Tiap maLam nangis. Orientasi kan tak dibenarkan puLang & tak dibenarkan jumpa ibu bapa. RASA NAK MATI JE MASA TU. Tapi itu duLu...

Setiap hari saya akan muLakan hari dengan tengok muka mak. KaLau mak senyum, mood saya akan baik. KaLau mak TERMASAM muka, mood saya akan jadi sangat tak baik. Betapa hebatnya senyuman mak mempengaruhi hidup saya. (KaLau mak baca ni, mesti mak tengah kembang kempis) hehe.

Sekarangni, saya tak dapat tengok muka mak hari-hari. Tapi saya akan tau mak tersenyum meLaLui SMS dan CaLL dia. Mak kaLau taip SMS mesti ada "hehe" bukti dia tersenyum. KaLau caLL, dari suara pun dah boLeh tau mak tersenyum. KaLau korang jumpa mak saya, korang akan hairan tengok mak. Kenapa? Sebab mak akan sentiasa senyum~

Di saat kita berjauhan
Rasa ingin ku berlari
Mendakapimu penuh girang
Bak si kecil kehilangan
blogger-emoticon.blogspot.com

4 comments:

Hafizah Suhaimi said...

last time i met your mother was like FEW years ago. time darjah 3 sbb time tuh selalu jadi antara orang paling lambat balik rumah tunggu papa ambil. selalu tinggal Amat and me, so ada kesempatan juga berbual with your mum few times :) and i still remember the SWEETNESS of her smile. me likes :) kirim salam sama aunty Anisah okay? eh, nda tau betul kah nda saya eja nama aunty >.<" sorry if tersilap. lama terlampau suda nda jumpa aunty. mst nda ingat suda ngee ;))

~{[-Da Lovers-]}~ said...

wah! korang dah pernah jumpa ya? a'ah Anisah nama dia. ingat Lagi dia. nnt akak sampaikan k. Jap Lagi kami jumpa kat Ranau

~{[-Da Lovers-]}~ said...

Kat sini I nak copy paste comments bLoggers dari chatbox supaya tak hiLang sampai biLa2.

ipa "hehe..mmg betul ur mom suka snyum..kalu jmpa,asal tgok die,die snyum..haha"

dilla "ur mother is a very special lady.."

aidathepinkgoddess "mak gerenti suka lagu hadapi dgn senyuman.. hehe"

Sal said...

Teacher Anisah mmg sll snyum..
Bila bg salam kat T'cher,mesti lebar snyumannya..;p