Readers, please email for inquiries. I rarely respond through comments. Thank you: nadhirah_sainuri@yahoo.co.uk

Friday, September 11, 2009

Resipi :: DeLightfuL Potato SaLad



Resipi ni dah ramai orang minta. Kenapa? Of course because it's deLicious! Lagi mau tanya ka? Disebabkan I dah maLas nak expLain beruLang-uLang kaLi, maka I nak tuLis kat daLam ni je. BiLa orang minta, I akan kata, owh.. u masuk je kat bLog I pastu u taip kat box search perkataan potato saLad. Wah~ senangnya!

Bahan-bahan:
1) Tomato sebiji
2) Bawang merah sebiji
3) Potato/ubi kentang seberapa biji yang anda suka
4) Susu segar
5) Mince meat/daging kisar
6) Mayonaise


Cara-cara buat:
1) Potong tomato & bawang merah kepada kiub-kiub kecil
2) Potong potato kepada kiub ikut suka saiz yang korang nak makan. Pastu rebus daLam air garam sampaiLah Lembut & toskan.
3) Gorengkan mince meat sehingga kering
4) Sebatikan mayonaise & susu segar di daLam satu bekas besar
5) Campurkan kesemua bahan-bahan tadi ke daLam bekas besar tadi. GauL.



DaLam resipi originaL, dorang campurkan daun saLad kat daLam potato saLad ni. Tapi disebabkan saya akan buat DeLightfuL potato saLad ni time ada event or party or majLis yang meLibatkan kanak-kanak, maka I taknak campurkan sayur sebab nanti dorang tak makan. KaLau nak Letak, boLeh je. Lagi berkhasiat. SeLamat mencuba!

5 comments:

benazirjb said...

ehmmmmm. delicious! huhuhu
maw try la kak nadh's recipe!

Jihan said...

waa, terliur teguk tu potato salad. bagus ada ni resipi.bulih try nanti:) tmbah2 plak jihan mmg suka gila makan potato..xtau la knp.;)oya,buleh add raisin jugak bah kan kak nadh..hihihi.

~{[-Da Lovers-]}~ said...

neb10: coba jgn tak coba!

jihan: tambah ja apa2 pun. semua boLeh. ikut citarasa korang =)

Aida The Pink Goddess said...

SANGAT SEDAP...SAYA PERNAH RASA K NADH BUAT SAMAI I TAK MAU MAKAN YG LAIN.HEHE

~{[-Da Lovers-]}~ said...

hahaha sebab aida mmg tak makan benda Lain pun kecuaLi ayam guriiiiiiiiiiiiiingggg