Readers, please email for inquiries. I rarely respond through comments. Thank you: nadhirah_sainuri@yahoo.co.uk

Friday, September 4, 2009

Siapa Kata I tak Pandai Masak?

I ada Buku Resipi tau!

Buku tu tercipta pada tahun 1997. Dah 12 tahun umur dia. Masa tu I tingkatan 1. DuLu, tiap kaLi mak masak, mak akan kata: "akak, ingat ni bahan-bahan yang mak masukkan. Kena masak seLaLu baruLah ingat. Disebabkan I maLas nak masak seLaLu, maka I tuLis daLam Buku Resipi supaya tak Lupa.

Dan disebabkan I mencapai tahap kematangan agak Lambat,
maka iniLah hasiL buku resipi tersebut:
(siLa kLik untuk Lihat paparan jeLas)

Ini muka surat pertama Buku Resepi I
Buku ini teLah dicemari dengan Lukisan daripada adik-adik yang tak bertauLiah


Tukang conteng utama:
Ahmad Farid merangkap penuLis bLog ikanstim
&
Abu Ubaidah merangkap penuLis bLog mdabuubaidah


BegituLah rupa Buku Resipi budak yang Lambat matang

So, siapa kata I tak pandai masak?
I pandai masak tau.
Terhad kepada 15 resipi di atas. Hahaha

10 comments:

fa-aja-aja said...

hahah
lucu je bila close up satu2 gmbr..
soooo comeL!

Nur Kasih said...

hehe..waaa~~cutenyer buke resepi kak Nadh!!!..lepas ni boleh la share resepi dlm entry terbaru kak Nadh (^_^)v

azyy said...

ko simpan di mana jgk buku ni nad? bertompok2 bekas air . hehehe

~{[-Da Lovers-]}~ said...

ipa: haha cute kan? hahaa

Nur Kasih: share resipi? tungguLa akak dah ada anak nnt k? hihi takde kaitan.

azyy: simpan di dapur. Lepas cuci tangan, pegang buku resipi. sikit2 nak cuci tgn. sikit2 tgk buku resipi kaLau time masak. naaaa~ ituLa jadi bertompok2.

mdabu said...

HAHAHAAHAHA,bila masa pulak aku menconteng2 ni,tak ingt pulak,abu ubaidah the movie mmg power,dh siap pun muvi tu blh tgk di http://www.youtube.com/watch?v=Tz6kuGAMGrM

mmg best punya,hahah

~{[-Da Lovers-]}~ said...

cis buat2 taktau!

cik seLamaH KunDang said...

hahaha..lawak gk ler..teringat zaman dulu2 ada menda alah camni gk tp tatau buang mana dah

IkanStim said...

bakat lukisan memang terserlah sejak azali

hahaha

benazirjb said...

haha. so cute. c farid pandai lukis ayam and katak ja tu

rajinnya kak nadh buat buku resepi. hehe pinjam nanti

~{[-Da Lovers-]}~ said...

cik seLamah: hehe p cari baLik kat daLam aLmari rumah yg tak pernah buka tu.

amad: manada terserLah mcmtu. haha

ben10: setuju! katak & ayam ja dia tau Lukis tu.