Readers, please email for inquiries. I rarely respond through comments. Thank you: nadhirah_sainuri@yahoo.co.uk

Tuesday, January 12, 2010

I Met my Baby!


Time: 3.15pm
Date: 12 Jan 2010
Venue: KLinik Dr. Mustafa, Likas

Harini kami jumpa baby daLam perut buat kaLi pertama meLaLui uLtrasound. Tujuan utama pergi tu sebab nak pastikan kenormaLan perkembangan baby & jantina dia. 1st sekaLi, doc tengok kepaLa dia & ukur. Pastu nampak tangan dia isap jari. Degupan jantung dia pun nampak. Kencang. Pastu tengok kaki dia. Jari jemari dia begerak-gerak. Doc kata, peha baby tu besar. Hehehe

DaLam masa scanning tu, baby sentiasa bergerak. MuLa2 kepaLa dia kat atas pastu kat bawah puLak, pastu mengiring & membeLakang. Semua posisi dia buat daLam masa 5 minit tu. Memang aktif! BiLa baby berada daLam posisi yang betuL untuk tengok reproductive organ, dengan tidak semena-mena, baby menyiLangkan kaki dia!! Ya ALLah!! Cutenyaaaaaa~ Doc kata:

"Dia taknak bagitau jantina dia sekarang tu.. Takut mama & baba dia tak sayang dia."

Doc cuba jugak tengok jantina baby dari posisi Lain. Masa doc tekan perut saya, saya dapat rasa baby tu tendang perut. Waaaahh~ 1st time. Tekejut jugak. Doc kata, semuanya normaL; pLasenta tak menutup ruang untuk baby keLuar, degupan jantung normaL & kepaLa baby normaL sebab ada garisan tengah di kepaLa dia (I dunno what is dat suppose to do with normaLity). Tapi jantina tak dapat tau Lagi. Tunggu buLan depan puLakLa. Cuma tekanan darah I ada turun siiiiiiiikit. Doc suruh makan banyak2. So, sape2 nak sponsor i makan beef steak or fish & chips kat Secret Recipe tu, siLa2 kanLah. Hehehe
blogger-emoticon.blogspot.com

3 comments:

mak said...

hmm mak ni. Esok petang jam 3 di sr warisan. Mau?

Jihan said...

kak nad, bykkan makan sayur bayam merah, buah betik, hati ayam dan minum susu utk tmbah darah..:)

wah,bestnya dah dapat tgk baby..jihan lama lg mau tggu. jeles ni..hihi ;D

dilla kamal said...

best kan?dilla haritu scan, baby angkat tangan tunjuk thumbs up.tp the next time scan die tak gerak, maybe tgh tido kot.tp nmpak la jari2 die.comel dan ketot.